Новини
Економіка

У Хмельницькому обговорювали цифрові рішення для розвитку громад

Днями у Хмельницькому відбулась міжнародна конференція на тему «Цифрові рішення для сталого розвитку громад». Громади області мали унікальну можливість представити свої цифрові інвестиційні паспорти, які відкривають нові горизонти для сталого розвитку.

Дана конференція стала унікальною в межах Хмельницької області та надала нові можливості щодо представлення кращих практик залучення інвестицій для сталого розвитку громад. На конференції будо презентовано цифрові інвестиційні паспорти громад та обговорюватись питання щодо залучення інвестицій в промади.

Основні дискусійні панелі заходу:

  • «Інвестор&Громада: інвестиційний паспорт як магніт для інвестора»
  • «Зовнішній інвестор: підводні камені співпраці. Як уникнути типових помилок»
  • «Бізнес громади як внутрішній інвестор та важливий індикатор змін»

«Тема конференції є дуже актуальною, адже сьогодні ми маємо бути максимально діджиталізованими в розрізі територіальних громад. Створення цифрових паспортів для сталого розвитку громад у підсумку сприятиме залученню потенційних інвестицій у наш регіон», – сказала присутня на заході голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

Під час конференції відбулася презентація цифрових інвестиційних паспортів шести громад, які брали участь у проєкті, – Білогірської, Теофіпольської, Старосинявської, Ярмолинецької, Новоушицької та Крупецької. Інвестиційний паспорт громади дозволяє будь-кому отримати всю необхідну інформацію в одному місці. Це і демографічні дані території, що цікавить інвестора – кількісний і якісний склад населення, рівень освіти та кваліфікації; і логістичні дані та можливості регіону. Також інформація про наявний розвиток промисловості та багато інших показників.

Даний захід організовано Центром досліджень та консультацій за підтримки проєкту «Зміцнення громадянського суспільства в країнах Східного партнерства», який спільно фінансується урядом Федеративної Республіки Німеччина (GIZ Ukraine) та Європейським Союзом.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook