Новини
Економіка

Як у Хмельницькому ділитимуть майже три мільярди бюджетних коштів

За кілька тижнів, у ході чергового сесійного засідання, депутати розподілятимуть 2 мільярди 986 мільйонів 500 тисяч гривень. Це – базовий бюджет міста на 2019 рік. Спеціалісти фінансового управління вже сформували його проект на підставі пропозицій головних розпорядників коштів та відповідно до вже прийнятого державного бюджету. І навіть представили проект депутатам, керівникам комунальних управлінь та установ і активним хмельничанам.

Головний фінансист Сергій Ямчук зазначив: третину бюджетних коштів, а це понад один мільярд гривень передбачено на заробітну плату та нарахування.

Ще один мільярд з міського бюджету запланували виділити на освітню галузь. У першу чергу ці кошти передбачені на харчування учнів молодших класів, будівництво семи спортивних майданчиків, ремонт вентиляційних систем у харчоблоках, заміну покрівлі у кількох навчальних закладах, продовження робіт з енергозбереження та фонди садочків і шкіл. До слова, у 2019 на одного учня виділятимуть вже по 200 гривень.

Під час формування бюджету передбачили також кошти і на медико-соціальні програми, а саме  на їх подальше фінансування. Мова йде про безкоштовне триденне перебування у реанімації, безкоштовні травмпункти та «ліки на тумбочку» у стаціонарних відділеннях. До цих пунктів у 2019 додали ще кошти на медикаментозну підтримку дітей, хворих на цукровий діабет та відшкодування вартості препаратів для онкохворих.

244 мільйони гривень передбачили на бюджет розвитку. Відповідно до базової частини це стільки ж, як і минулого року. Та при уточненні в 2018 ця цифра збільшилася майже вдвічі. Натомість, у наступному році, за попередніми пронозами, Бюджет участі в результаті буде на 130 мільйонів менший.

Левову частку з бюджету участі, а це понад 200 мільйонів гривень запланували виділити на житлово-комунальну галузь. Основним пріоритетом у наступному році буде утримання та ремонт дорожньої мережі міста.

Розподіл міської казни затверджуватимуть депутати. Попередньо бюджетне сесійне засідання відбудеться 19 грудня.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS