Новини
Вибори ОТГ

Хмельниччина готується до «тиші» перед виборами в ОТГ

У неділю, 23 грудня, у трьох новостворених ОТГ Хмельницької області пройдуть перші вибори депутатів рад громад та їх голів.  На виборчі дільниці прийдуть мешканці населених пунктів, що увійшли до складу Ямпільської селищної, Улашанівської і Новоставецької сільських об’єднаних територіальних громад.

У боротьбі за депутатські мандати візьмуть участь представники різних політсил і конкуренція надзвичайно висока. Так, на 26 депутатських крісел у Улашанівській ОТГ претендує 136 кандидатів, 88 претендентів на отримання 14 депутатських мандатів у Новоставецькій ОТГ, у Ямпільській селищній ОТГ треба обрати 22 депутатів з 136 кандидатів.

Виборчий процес розпочався 3 листопада. Кандидати проводили активну агітаційну роботу з членами громад. Офіційно про порушення у цей період не повідомлялося.

До дня виборів залишилося зовсім мало часу і виборці уже мали б визначитися з тим, за кого проголосують. Завтра настане так званий «день тиші», коли будь-яка агітація вважатиметься порушенням виборчого законодавства.

Виборчі дільниці 23 грудня відкриються для голосування у Теофіпольському районі (села  Антонівка, Вовківці, Коров’є, Кривовілька, Новоставці, Човгузів), у Славутському районі (села Іванівка, Бачманівка, Вачів, Волиця, Губельці, Дятилівка, Жуків, Кам’янка, Марачівка, Миньківці, Ногачівка, Перемишель, Пузирки, Романіни, Ташки,с Улашанівка, Цвітоха, Шевченко), у Білогірському районі ( селище Ямпіль,села Воробіївка, Дідківці, Лепесівка, Миклаші, Норилів, Паньківці, Погорільці, Тихомель).

Загалом після проведення перших місцевих виборів 23 грудня в Україні діятиме вже 830 добровільно об’єднаних територіальних громад, на Хмельниччині – 44 ОТГ.

 

Автор: Алла Самойленко

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS