Новини
Економіка

Надходження від Хмельницької митниці досягли майже 3,5 мільярда гривень

За 2018 рік Хмельницькою митницею Державної фіскальної служби перераховано до бюджету 3 мільярди 477 мільйонів гривень. Порівняно з аналогічним періодом, це  більше на 348 мільйонів гривень, або на 11 відсотків.

“Середньоденні нарахування митних платежів за 2018 фактично досягли 13,9 мільйона гривень, у 2017 році вони були на рівні 12,5 мільйона гривень”, – повідомляють фіскали.

Товарами, які найбільше принесли коштів до бюджету, що ввозились з-за кордону на Хмельниччину, були твели для ядерних реакторів, митна вартість яких склала 2,8 мільярда гривень. При їх ввезенні сплачено 559 мільйонів гривень, що склало понад 16 відсотків від загальної суми стягнутих митницею податків. На другій позиції – полімери етилену в первинних формах, митна вартість яких склала понад 1 мільярд гривень. Відповідно бюджет за результатами митного оформлення отримав 239 мільйонів гривень митних платежів, що склало 6,9 відсотка від загальної суми стягнутих податків.

Найбільшими платниками митних надходжень у 2018 році стали підприємства області, які працюють у паливно-енергетичному та агропромисловому комплексах, а також у сфері хімічної та легкої промисловості. По суті вони забезпечили  майже половину усіх митних платежів в області.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS