Новини
Економіка

Компанія з німецьким капіталом розширює свій бізнес у Хмельницькому

Ще три виробничих цехи планує відкрити у місті «Дювельсдорф Україна». Купити землю компанія хоче на території заводу «Термопластавтомат», що у мікрорайоні Гречани. Це дві ділянки загальною площею понад гектар. Цехи, які там розміщені, підприємство вже викупило.

«Зважаючи на те, що це іноземний інвестор, обов’язковим є погодження Кабміну, – пояснює міський голова Олександр Симчишин. – Для Хмельницької міської ради не було дискусій – ми готові сприяти інвестору, готові виносити на сесію, голосувати позитивно і максимально залучати інвестиції. Тому що це плюс робочі місця, плюс податки. І це якісне виробництво якісної продукції».

«Дювельсдорф Україна» працює у Хмельницькому сім років. Майже все, що виробляє, експортує до країн Західної Європи. Нині на підприємстві працюють 80 хмельничан. Вони виготовляють навісне сільгоспобладнання, яке використовується переважно середніми та дрібними бауерами в Німеччині.

Хмельницький – єдине місто в Україні, з яким працює цей інвестор. Обласний центр вибрали, насамперед, через вдале географічне розташування.

«Менше на тисячу кілометрів, як би це було десь на сході України, – коментує власник ТОВ «Дювельсдорф Україна» Адольф Дювельсдорф. – І, звичайно, це місто ближче до західної частини України. Якщо порахувати в грошах, це буде набагато менше».

За словами міського голови, розширення виробництва, яке запланувала компанія, свідчить про хороший інвестиційний клімат у місті і створює для Хмельницького позитивний імідж за кордоном.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS