Новини
Економіка

Подоляни сплатили майже 400 мільйонів гривень податку на доходи

У січні 2019 року з доходів працюючих подолян до бюджетів усіх рівнів надійшло 384 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Згідно з розподілом, 294 мільйони гривень отримали місцеві бюджети Хмельниччини, повідомляють в обласному управлінні ДФС.

“Якщо порівнювати із січнем минулого року, то темп надходжень з податку на доходи фізичних осіб надходжень склав 122 відсотки, що в абсолютній величині більше на 72 мільйони гривень. При цьому індикативне завдання виконано на 102 відсотки, таким чином бюджет додатково отримав 7 мільйонів гривень”, – зазначили у ДФС.

Разом з тим, легалізація ринку праці залишається пріоритетом в роботі відомства. Адже легальні доходи працюючих жителів краю забезпечують реальні надходження ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

ДФС у Хмельницькій області звертає увагу роботодавців, що розмір мінімальної заробітної плати визначено Законом «Про Державний бюджет на 2019 рік», який набрав чинності 1 січня 2019 року. Відповідно мінімальна зарплата на 1 січня 2019 року становить: у місячному розмірі – 4 173 грн; у погодинному розмірі − 25,13 гривень. Вищевказана законодавча норма обов’язкова для виконання як юридичним особам, так і фізичним особам – роботодавцям.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS