Новини
Економіка

У Хмельницькому оштрафували віртуальний бізнес на 250 тисяч гривень

У Хмельницькому перевіряли дотримання законодавства власниками інтернет-магазинів. Результати перевірок засвідчили, що бізнес в Інтернеті ще досить великою мірою перебуває “у тіні” і застосовує схеми мінімізації сплати податків, повідомляють у фіскальній службі області.

“Відтак кількох хмельницьких підприємців – власників інтернет-магазинів буде притягнуто до відповідальності за використання незадекларованої праці та порушення порядку ведення податкового та бухгалтерського обліку, а також за не облікований обіг готівки. Загальна сума штрафних санкцій – близько 250 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства трудові відносини роботодавця та працівника розпочинаються з укладання трудового договору, який оформляється власником або уповноваженим ним органом чи особою, та повідомленням органу ДФС про прийняття працівника на роботу.

У разі ж виявлення таких порушень трудового законодавства, як фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання ним роботи повний робочий час або ж виплати йому заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску, роботодавці несуть фінансову відповідальність у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного працівника.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS