Новини
Армія

На Хмельницькій АЕС для потреб військових відновили “Урал”

Урочиста передача відремонтованого автомобіля відбулася вчора, 13 березня, у ремонтній зоні транспортного цеху ХАЕС. У заході взяли участь генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко, міський голова Нетішина Олександр Супрунюк, керівники та працівники транспортного цеху, командири військових формувань.

До відправки на електростанцію транспортний засіб був у незадовільному зіпсованому стані, бо активно використовувався у бойових операціях.

За словами начальника транспортного цеху Михайла Паришкури, до керівництва електростанції із листом звернулись військові, в якому просили посприяти у ремонті автомобіля, необхідного для доставки вантажів та евакуації легкої броньованої техніки, повідомляє інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”.

Відновлювали автомобіль спеціалісти цеху, які мають неабиякий досвід у ремонті військової та іншої техніки. Серед них слюсарі з ремонту колісної техніки Юрій Матвійчук, Юрій Переклій, Ілля Марценюк, Олександр Тарнавський. Їх роботою керував старший майстер Микола Петровський.

Генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко побажав, щоб відремонтований автомобіль приніс якомога більше користі вже після завершення бойових дій на Донбасі.

Захоплення професіоналізмом працівників транспортного цеху висловили представники військових частин, які займаються постачанням транспортних засобів для виконання бойових операцій. Заступник командира мотопіхотного батальйону підполковник Петро Гаркуша сказав, що важко переоцінити вклад станційних транспортників у зміцнення обороноздатності нашої держави.

Військові дії на сході нашої держави змусили багатьох патріотів шукати резерви для забезпечення українських військових надійними транспортними засобами. На прикладі транспортного цеху Хмельницької АЕС можна писати історію небайдужості атомників. Протягом чотирьох років тут відновили і передали для потреб військових майже два десятки одиниць техніки. Серед них – КамАЗи, ГАЗ-66, ГАЗ-53, ПАЗи, КраЗи, «Урал», напівпричіп, бульдозер тощо. Ця техніка була ретельно оглянута і відновлена спеціалістами.

Працівники транспортного цеху пересвідчились, що автозасоби, до яких приклали руки станційні ремонтники, не використовувались для парадів і пізнавальних прогулянок, бо згодом були знову направлені для проведення технічного відновлення після участі у бойових операціях. Це стосується зокрема автобуса ПАЗ та вантажопасажирського автомобіля ГАЗ-66.

Під час передачі «Уралу» було наголошено, що на його відновлення не витрачалися бюджетні кошти – все відбувалось завдяки благодійникам, до яких по праву вже вкотре належить колектив транспортного цеху.

На знак вдячності за ефективну допомогу військові командири вручили подяки всім причетним до відновлення автомобіля. А потім командир взводу технічного забезпечення Віктор Приступа провів пробний виїзд оновленого «Урала». Він завівся, як мовиться, з півоберта…

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS