Новини
Економіка

Деталі для енергоблоків Хмельницької АЕС виготовлятимуть в Україні

Харківський “Турбоатом” підписав мільярдний контракт та витіснив з ринку обслуговування українських АЕС російську корпорацію “Силові машини”, повідомляє Ukraine Now.

Зокрема, «Турбоатом» уклав контракт на півмільярда гривень з атомними станціями країни та постачатиме їм обладнання, аналогічне тому, яке раніше поставляла російська корпорація. Харків’яни розробили власну конструкцію титанових робочих лопаток для турбін українських АЕС, забравши у промисловців РФ обслуговування атомників України. Нові лопатки необхідні для виробничих потреб енергоблоків № 1, 2 Хмельницької АЕС та енергоблоку № 4 Рівненської АЕС, які відпрацювали встановлений ресурс.

Крім того, вчора, 14 березня, «Турбоатом» і «Електроважмаш» підписали контракт з «Укргідроенерго» сумму 1,27 мільярда гривень на модернізацію турбін та генераторів Кременчуцької ГЕС.

Довідка: ПАТ «Турбоатом» — одне з найбільших у світі турбінобудівних підприємств. Спеціалізується на виробництві парових турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій. Експортує турбінне обладання в 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS