Новини
Економіка

Громади Хмельниччини отримали майже мільярд гривень податкових надходжень

Протягом січня-лютого 2019 року платники податків спрямували до місцевих бюджетів Хмельниччини 996 мільйонів гривень надходжень. Виконання індикативного завдання забезпечено на рівні 104 відсотків. Таким чином додатково у розпорядження територіальних громад надійшло 40 мільйонів гривень.
У порівнянні з першими двома місяцям 2018 року темп росту податкових надходжень склав 115 відсотків, що в абсолютній сумі дорівнює 131 мільйону гривень.

Левову частку надходжень бюджетів громад склав податок на доходи фізичних осіб, якого з легальних доходів подоляни сплатили 613 мільйонів гривень. Проти відповідного періоду минулого року це більше на 93 мільйони гривень.

Наступним за питомою вагою наповнення місцевих скарбниць став єдиний податок. Представники малого бізнесу забезпечили його сплату у розмірі 217 мільйонів гривень, що перевищує минулорічний результат на 26 мільйонів гривень.

Також громади отримали 99 мільйонів гривень плати за землю, що у порівнянні з показником січня-лютого минулого року більше на 14 мільйонів гривень.

«Уже цього року за участю провідних фахівців ДФС проведено ряд зустрічей з активом об‘єднаних територіальних громад, де обговорено та намічено шляхи вирішення актуальних питань їх розвитку, передусім, декларування найманої праці. Очевидно, що тільки офіційне підприємництво, легальна зарплата та впорядкування відносин власності, сплати майнових податків може забезпечити фінансовий добробут громад. Водночас фіскальна служба забезпечуватиме якісне сервісне обслуговування бізнесу і максимально сприятиме прозорому та якісному адмініструванню і сплаті місцевих податків», – розповів начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS