Новини
Економіка

На відновлення довкілля підприємства Хмельниччини спрямували понад 8 мільйонів гривень

Впродовж січня-лютого 2019 року суб’єкти господарської діяльності Хмельницької області перерахували до бюджетів усіх рівнів 8,2 мільйона гривень екологічного податку. У порівнянні з відповідним періодом минулого року відрахування на оздоровлення довкілля зросли на понад 600 тисяч гривень.
Відповідно до розподілу коштів із загальної суми надходжень екоподатку до місцевих бюджетів краю надійшло 4,3 мільйона гривень. Державний бюджет отримав 3,9 мільйона гривень.

Наразі в області платниками екологічного податку є 1796 юридичних та фізичних осіб. Це підприємства, які в ході своєї господарської діяльності здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, воду, утворюють радіоактивні відходи, які підлягають утилізації тощо. Сплачені ними кошти використовуються для фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та з метою більш раціонального використання природних ресурсів.

Цьогоріч збільшилася ставка екологічного податку за викиди двоокису вуглецю (СО2) стаціонарними джерелами забруднення. У 2019 році вона становить 10 грн. за 1 т замість 0,41 грн. у 2018 році. Зазначена норма запроваджена з метою стимулювання підприємств до зменшення шкідливих викидів в атмосферу, що відповідає європейським стандартам захисту довкілля.

Джерело

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS