Новини
Економіка

Подоляни заплатили 1,49 мільйона гривень податку за елітні авто

Власники дорогих автомобілів, з яких сплачується транспортний податок, протягом січня-березня 2019 року відрахували до місцевих бюджетів Хмельниччини 1,49 мільйона гривень. Про це повідомили у фіскальній службі області.

Найбільш популярними марками авто, за які сплачувався податок, є Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Audi, Land Rover та Range Rover.

Зазначається, що ця сума майже на 5 відсотків більша, ніж було сплачено у цей же період минулого року.

“Виконання індикативного показника при цьому склало близько 113 відсотків, тобто місцеві бюджети отримали на 170 тисяч гривень більше, ніж очікувалось. Переважно це сталося за рахунок юридичних осіб, часка, яких склала 838,5 тисяч гривень, або на 32 відсотка більше, ніж очікувалось. Решта сплачена власниками елітних авто – фізичними особами”, – пояснили у фіскальній службі.

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування є легкові авто не старше 5-ти років та середньо ринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальних зарплат незалежно від об’єму двигуна. Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень в рік. Тож слід взяти до уваги, що на ріст надходжень вплинуло зростання «мінімалки» з початку року.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS