Новини
Економіка

Майже тисяча хмельницьких підприємств продаватимуть товари до Європи

Експортери Хмельниччини отримали майже тисячу сертифікатів EUR.1 для продажу товарів на європейському ринку. Про це повідомили у ДФС області.

“Цього року Хмельницькою митницею ДФС уже оформлено 925 сертифікатів EUR.1 підприємствам-експортерам для реалізації продукції, виробленої ними, у країнах Європейського Союзу. У числі постійних отримувачів євросертифіката – близько ста підприємств Хмельниччини”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають митники, кількість виданих сертифікатів відповідає рівню минулого року. Як правило, з області експортуються така промислова продукція, як сантехнічні вироби, прокат сталевий, дерев’яні меблі для ванних кімнат, килими та полімерні вироби, а також борошно, крупи, солод та інша продукція переробної промисловості.

Також уже декілька років шість підприємств-виробників нашого краю є уповноваженими експортерами, що надає їм право преференційного продажу власних товарів у країнах Європейського Союзу. Такий статус мають ТОВ «Карат», ТОВ «Сансервіс», ТОВ «Сіріус Екстружен», ТОВ «УКР-ВОЛНАТ», ТДВ «Славутський цикорієсушильний завод» і ТОВ «Деражнянський молочний завод»., що дозволило даним підприємствам самостійно декларувати походження товарів шляхом складання декларації інвойс під час експорту товарів до країн ЄС.

Нагадаємо, що схваленим експортером може бути підприємство-експортер, юридична особа, зареєстрована в Україні, за винятком митного брокера, яка здійснює постійні відправлення товарів на умовах угод та має право самостійно оформлювати декларацію інвойс незалежно від вартості партії товару.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS