Новини
Економіка

“Зелена” енергетика Хмельниччини поповниться потужною мікро-ГЕС

На річці Горинь у Славуті триває будівництво мікрогідроелектростанції, потужністю до 200 КВт для виробництва екологічно чистої електроенергії. Про це повідомляють у прес-службі міськради.

Щорічні відрахування до міського бюджету складатимуть понад 1 млн гривень. Ці кошти будуть спрямовані на розвиток Славутської міської ОТГ. Завершиться будівництва мікро-ГЕС наприкінці 2019 року.

Як розповів представник ТОВ ”Славгідро”, технічний консультант Віктор Бойко, сучасні малі ГЕС не забруднюють воду й навпаки позитивно впливають на становище водойми.

“Ми  відповідально  підійшли до проектних робіт та будівництва мікро-ГЕС. Технології постійно вдосконалюються. Малі ГЕС не забруднюють воду. Сучасні турбіни, виготовлені відповідно до стандартів захисту навколишнього середовища, насичують воду киснем, що сприяє збереженню риби, запобігають утворенню паводків, не допускають забруднення водойм завдяки фільтрам”, – пояснив Віктор Бойко.

ГЕС працюватиме в автоматичному режимі, дотримуючись санітарних мінімумів. Робота станції припинятиметься при зниженні рівня води, не забираючи її у річки.

“Ми не маємо наміру шкодити довкіллю. Навпаки, розчистимо русло ріки, встановлення гідроелектростанції сприятиме підняттю рівня води у річці в околицях та рівня води в колодязях”, – зазначив Віктор Миколайович.

Розвиток альтернативних джерел енергії з часом зможе вирішити проблему із забезпеченням достатньої кількості екологічно-чистої електроенергії для внутрішніх потреб.

Вироблена електроенергія спрямовуватиметься в загальну систему України, її купуватиме Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS