Новини
Економіка

Асфальтування вулиці у Шепетівці блокує приватна фірма

Приватне підприємство «МВМ-13» блокує роботи з асфальтування Старокостянтинівського шосе в Шепетівці. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Як зазначається, підприємство програло торги на проведення відповідних робіт у системі електронних закупівель ПРОЗОРО і тепер оскаржує рішення. Відтак переможець не може розпочати роботи.

Планується поточний ремонт дорожнього покриття по Старокостянтинівському шосе (від вул. Пліщинська до вул. Судилківська), вартість робіт згідно з проектно-кошторисною документацією мала скласти 6 мільйонів 648 тисяч 948 гривень. Задум щодо проведення цих робіт був таким, щоб об’єднати раніше відремонтовані ділянки вулиць Старокостянтинівського шосе, Судилківської, 400-річчя Шепетівки та Героїв Небесної Сотні.

2 травня 2019 року в системі електронних закупівель ПРОЗОРО було завершено аукціон. За результатами аукціону, найбільш економічно вигідною визначена пропозиція ТОВ «ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР» (м. Тернопіль), яке запропонувало відремонтувати дорожнє покриття за 5 мільйонів 276 тисяч 761 гривень, що на 1 мільйон 372 тисячі 187 гривень менше від вартості робіт по проектно-кошторисній документації. В свою чергу, в пропозиції ПП «МВМ-13» (с.Судилків) запропонував провести вказані роботи за 5 мільйонів 480 тисяч 489 гривень, що на 1 мільйон 168 тисяч 459 гривень менше вартості в проектно-кошторисній документації. Різниця між першим і другим місцем 203 тисячі 728 гривень.

Керуючись чинним законодавством, комісія Виконавчого комітету міської ради приймає 3 травня 2019 року рішення про визнання переможцем торгів ТОВ «ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР» (м. Тернопіль) та рекомендує Виконавчому комітету укласти з переможцем торгів договір на виконання ремонту Старокостянтинівського шосе.

Згідно з чинним законодавством інші учасники тендеру мають право протягом 10 днів оскаржити рішення про визначення переможця. 10 травня 2019 року ПП «МВМ-13» (с.Судилків) направляє листа до Антимонопольного комітету України, оскаржуючи рішення про визначення ТОВ «ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР» (м. Тернопіль) переможцем.

У своїй скарзі ПП «МВМ-13» (с.Судилків) просить у Антимонопольного комітету України зобов’язати Виконавчий комітет Шепетівської міської ради скасувати рішення від 3 травня 2019 року про визначення переможцем ТОВ «ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР» (м.Тернопіль) та не укладати з ним договір.

Окрім цього, позивач просить контролюючий орган зобов’язати Виконавчий комітет Шепетівської міської ради відновити процедуру закупівлі з моменту розгляду тендерної пропозиції на відповідність вимогам тендерної документації з переліку учасників, починаючи з учасника, пропозиція якого за результатом оцінки визначена найбільш економічно вигідною.

Рішення по цій скарзі має прийняти Антимонопольний комітет України.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS