Новини
Економіка

На Хмельниччині змінилася ціна газу

Уряд, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, і НАК «Нафтогаз України» врегулювали ціну газу для побутових споживачів. Кожен регіон буде мати окремий тариф на газ, щомісяця він буде змінюватись, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

За травень мешканці Хмельницької області , окрім Шепетівки та Шепетівського району, платитимуть 8 гривень 27 копійок за метр кубічний газу. В червні — 8 гривень 65 копійок.

Коливання пов’язані зі зміною оптової ціни газу та введенням нового тарифу на транспортування Укртрансгазу, який за займається доставкою блакитного палива великими магістральними газопроводами.

“Виходячи з цієї постанови, для Укртрансгазу затвердили єдиний тариф по всій Україні, а для облгазів не переглянули. Ціна буде мінятись кожен місяць, вона буде і різна в кожному регіоні України”, – пояснює директор ТОВ “Хмельницькгаззбут” Андрій Левицький.

Отож для мешканців Хмельниччини тариф Укртрансгазу збільшився із 165 до 188 гривень за тисячу кубів. Ціна послуг “Хмельницькгазу” не змінювалась вже три роки, а націнка “Хмельницькгаззбуту” становить 18 копійок за 1 куб газу.

Повну інформацію щодо зміни ціни клієнти “Хмельницькгаззбуту” отримають у рахунках за газ та в особистих кабінетах.

Детальніше – у сюжеті: 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS