Новини
Економіка

На 6 комунальних підприємствах Хмельницького проведуть незалежний аудит

Незалежний аудит чекає на 6 комунальних підприємств міста Хмельницького. Його проведуть наприкінці цього року або ж на початку наступного. Кого саме перевірятимуть — невідомо, то ж готуватися варто усім. На цьому наголосив міський голова Олександр Симчишин під час розширеного засідання виконкому, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

За участю керівників комунальних підприємств аналізували результати фінансово-господарської діяльності у 2018-му. Одними з кращих визнали “Хмельницьктеплокомуненерго”, комунальне підприємство з будівництва ремонту та експлуатації доріг та спортивно-культурний центр “Плоскирів”. Керівникам за це обіцяють премії.

Як каже заступник міського голови Володимир Гончарук прогрес є завдяки стратегічному плануванню і розробці бізнес-планів.

“Розписано проект, скільки коштів потрібно, яка дохідна база і витратна. Що зміниться і коли окупиться. Коли почали аналізувати, і запитів стало менше, бо раніше просто бездумно “треба” було, а ніхто не рахував”, – говорить Володимир Гончарук.

Минулого року з міського бюджету на комунальні підприємства виділили близько 200 мільйонів гривень. У цій сумі і відшкодування пільг, і кошти на техніку й обладнання. 30 мільйонів – це власні прибутки, а найбільші збитки показали тепло- і водопостачальники.

Як зауважив міський голова Олександр Симчишин, вже 90 відсотків керівників комунальних підприємств змінили з 2016 року.

“Якщо людина не справляється, ми їй дякуємо за роботу і відправляємо займатись чимось іншим”, – каже міський голова.

Наприкінці цього року або на початку наступного на 6 комунальних підприємств чекає незалежний енергоаудит. За два роки саме за результатами аудиту на 2-х уже екс-керівників комунальних підприємств написали заяви у правоохоронні органи за розкрадання бюджетних коштів. У справах триває досудове розслідування.

Детальніше у сюжеті:

Незалежний аудит проведуть на 6 підприємствах

Незалежний аудит чекає на 6 комунальних підприємств міста. Його проведуть наприкінці цього року або ж на початку наступного. Кого саме перевірятимуть — невідомо, то ж готуватися варто усім. На цьому наголосив міський голова Олександр Симчишин під час розширеного засідання виконкому. За участю керівників комунальних підприємств аналізували результати фінансово-господарської діяльності у 2018-му. Одними з кращих визнали “Хмельницьктеплокомуненерго”, комунальне підприємство з будівництва ремонту та експлуатації доріг та спортивно-культурний центр “Плоскирів”.

Опубліковано МТРК "Місто" Пʼятниця, 24 травня 2019 р.

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS