Новини
Економіка

Реформування податкової та митної служби: що думають хмельницькі підприємці

У Хмельницькому за круглим столом зібралися місцеві бізнесмени і представники ДФС, аби обговорити вдосконалення діяльності фіскальної служби. Про це повідомляє прес-служба ДФС області.

Формат «кругло столу» дозволив усім учасникам діалогу висловити своє бачення стосунків між бізнесом та ДФС, їх удосконалення та приведення у відповідність з європейськими стандартами.

На думку учасників, діалог виявився досить конструктивним у плані надання пропозицій стосовно спрощення системи адміністрування податків, чіткого дотримання термінів їх сплати і загалом забезпечення фахівцями ДФС функціонування усього масиву сервісного обслуговування платників.

Фіскали нагадали платникам про обов‘язок повідомляти податкову інспекцію про зміну адреси реєстрації з тим, аби забезпечити неперервність обміну інформацією. Адже згідно статті 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» у Єдиному державному реєстрі міститься інформація про місцезнаходження (місце проживання) ФОП. Тому зміна місця проживання для підприємця тягне за собою необхідність внесення відповідної зміни до ЄДР, а також практично в усі документи, де вказано стару адресу.

Зі свого боку член регіональної ради підприємців Наталія Потапова винесла на розгляд активу ряд пропозицій стосовно удосконалення співпраці бізнесу з контролюючими органами. Зокрема, щодо запровадження європейської моделі оформлення найманих працівників, а також оптимізації системи оподаткування для усіх категорій бізнесу.

Що стосується митниці, то мова в першу чергу йшла про посилення її функції захисту економічної безпеки країни, зокрема, протидії контрабанді, а також подальшого запровадження електронних сервісів, які створюють комфортні умови для стимулювання зовнішньоекономічної діяльності та упереджують корупційні прояви.

«Ми переконалися, що безпосереднє спілкування дозволяє краще зрозуміти систему роботи бізнесу та фіскальної служби, прагнучи одного – економічного розвитку країни і збільшення надходжень до бюджету. Сьогодні ми переконалися, що усі сторони діалогу єдині у цьому прагненні. З цією метою ми і надалі проводитимемо такого роду зустрічі та консультації», – підсумувала результати розмови голова регіональної ради підприємців Наталія Бєлякова.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS