Новини
Армія

У Хмельницькому триває підготовка кандидатів у рейнджери Сил спецоперацій

У 8-му окремому полку спеціального призначення, що у Хмельницькому, триває підготовча фаза до проходження кандидатами-військовослужбовцями полку дев’ятого кваліфікаційного курсу (Q-курс), який з липня по грудень відбудеться на базі навчального Центру ССО в Житомирській області. Про це повідомили у Міноборони.

Наразі група штатного підрозділу інструкторів полку, які свого часу пройшли цей курс, «натаскує» майже три десятка своїх контрактників і офіцерів, аби ті мали більше шансів пройти селекцію, витримати позамежні для звичайної людини психологічні та фізичні навантаження і отримати диплом про завершення Q-курсу.

“У першу чергу, Q-курс – випробування себе. Військовослужбовець повинен бути психологічно стійким, готовим до надважких фізичних навантажень 24/7, – каже командир інструкторів Роман. – Проходять курс до кінця лише, як правило, відсотків 10 курсантів. Та ті хто дійшов до випуску мають хорошу перспективу кар’єрного росту в ССО та отримують щомісячну грошову надбавку у розмірі 3 тис грн”, – підкреслив офіцер.

А поки кандидати вдень і вночі долають кілометри лісами, полями в дощ і під палючим сонцем на практичних заняттях з військової топографії, на маршовій підготовці з наплічниками по 25 кг, займаються спеціальною фізичною, психологічною підготовкою.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS