Новини
Економіка

Шепетівську міську раду перевіряє Антимонопольний комітет України

Антимонопольний комітет України перевіряє Шепетівську міську раду. Скаргу направило ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» з приводу надання міськрадою за заявами шепетівчан дозволів на відключення квартир від мереж централізованого теплопостачання. Про це йдеться на сайті міста Шепетівки.

Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи і звернувся до Шепетівської міської ради, щоб отримати пакет документів, на підставі яких міська рада надає дозвіл на відключення споживачів від мереж централізованого теплопостачання.

Нагадаємо, що ще у 2014 році у зв’язку із великою кількістю звернень громадян та для реалізації їх права на відключення помешкань від мереж централізованого теплопостачання виконавчий комітет створив відповідну міську постійно діючу міжвідомчу комісію. На виконання вимог чинного законодавства зазначена комісія зобов’язана розглянути заяви громадян в установлений законом України «Про звернення громадян» і надати відповіді заявникам.

Втім, у міськраді наголошують, що Комісія з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого теплопостачання не надає дозвіл заявнику на від’єднання від мереж централізованого опалення та встановлення індивідуального опалення, а лише надає дозвіл на звернення в технічний відділ ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» для отримання технічних умов на відключення квартири від централізованого опалення.

“Рішення про  надання або ненадання технічних умов на відключення від централізованого опалення приймає ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» і тому скарги ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» на  незаконні дії міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого теплопостачання не відповідають дійсності”, – додають у міській раді.

Поряд з тим, ТОВ «Шепетівка Енергоівнест» на цей час не надає технічних умов навіть тим власникам квартир в багатоповерхових будинках, які отримали відповідні документи комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого теплопостачання.

Перевірка правомірності дій міської ради триває.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS