Новини
Економіка

Хмельничани долучилися до створення стратегічного плану «Треба діяти»

Представники Хмельниччини  активно долучилися до створення стратегічного плану «Треба діяти».  Про це повідомив голова Хмельницької обласної організації «Батьківщина молода» Богдан Лукашук, котрий очолив  делегацію від області на презентації у столиці.

«Сьогодні  наша молодь у пошуках роботи  виїздить за кордон. І це мільйони  молодих фахівців, котрі, на жаль, не бачать перспективи у своїй країні. Тому ми активно долучилися  до створення стратегічного плану і подали низку пропозицій стосовно молодіжної політики», – повідомив Богдан Лукашук і підкреслив, що завдяки ініціативам Юлії Тимошенко  буде наведено лад в усіх сферах життя країни.

«А починати треба з ламання корупційних схем», – наголосила  Юлія Тимошенко на презентації плану дій. За її словами, для цього слід провести загальний аудит зробленого попередньою владою, навести порядок, притягнути до відповідальності причетних до розкрадання держмайна.

За оцінками МВФ, 44% економіки України – в тіні.  Лідер «Батьківщини» пропонує боротись з «тінізацією» у першу чергу запровадити нову податкову систему, скасувавши 37 квазіподатків і зборів, ПДВ замінивши податком на реалізацію, податок на прибуток – податком на виведений капітал. Для сільгоспвиробників пропонують єдиний податок на гектар землі. Другий напрямок дій – деофшоризація. «Батьківщина» має законопроекти, які повністю закриють виведення коштів в офшорні зони. Їх ухвалення дасть додатково до дохідної частини бюджету 130 млрд грн, це половина Пенсійного фонду, пояснила політик. Важливою для боротьби з корупцією стане запровадження програми «Контрабанда-стоп». Така програма працювала в часи прем’єра Тимошенко, і забезпечила зростання доходів бюджету від імпорту товарів та послуг вдвічі.  

Юлія Тимошенко вважає, що українці мають заробляти більше – тоді вітчизняна економіка швидше запрацює. Чим вищими будуть зарплати, тим більшим стане внутрішній ринок, більше вироблятимуть товарів і послуг підприємства, швидшим буде економічне зростання. «Якщо народ буде без грошей, наша економіка не зможе піднятися. Потрібно збільшити доходи людей і досягти за 5 років рівня Польщі. Так зможемо зберегти людей і зберегти інтелектуальний потенціал», – пояснила політик, наголосивши, що не можна «заощаджувати на людях».

Невідкладним кроком Юлія Тимошенко назвала приведення мінімальних пенсій до рівня прожиткового мінімуму, як й передбачено законом. Нині мінімум становить 3094 грн, і ніхто не має отримувати менше за цю суму, зауважила політик.

План «Треба діяти» передбачає також зміну грошово-кредитної політики. Йдеться про збільшення обсягу кредитування економіки з 22% до 100% ВВП, зменшення кредитної ставки з 25% до 3-5%, започаткування програми мікрокредитування, спрощення умов отримання кредитів. Серед реанімаційних кроків від «Батьківщини», – запровадження обов’язкового медстрахування, персоніфікованої пенсійної системи, започаткування іпотечного кредитування для придбання житла, повернення допомоги при народженні дитини, яка була за прем’єра Тимошенко (на першу дитину – 50 тис., на другу – 100 тис., третю – 150 тис. грн).

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS