Новини
Економіка

Перевізника на Хмельниччині оштрафували на півмільйона гривень

На Хмельниччині через порушення податкового законодавства перевізник заплатить півмільйона гривень штрафу. Про це повідомляють у фіскальній службі області.

Підприємець займається вантажними перевезеннями та оптовою торгівлею зерном, насінням i кормами для тварин. За результатами перевірки його діяльності, фіскали виявили ряд порушень вимог Податкового кодексу України. 

“Зокрема, підприємець, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, застосував взаємозалік заборгованостей зі своїми бізнес-партнерами, що не передбачено законодавчими нормами для платників єдиного податку. При цьому фактично відбулось заниження податкових зобов’язань. Тож, аби й надалі мати змогу застосовувати у своїй діяльності такий спосіб розрахунків, але вже прозоро і у правовій площині, платнику довелося перейти на загальну систему оподаткування”, – розповіли у фіскальній службі..

Враховуючи ще й несвоєчасне перерахування до бюджету податку на доходи фізичних осіб з із заробітної плати найманим працівникам, донарахування на підставі акту перевірки склали понад 520 тисяч гривень.

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS