Новини
Економіка

Куди найбільше експортують товарів з Хмельниччини: топ країн

З початку року, за даними Хмельницької митниці ДФС, з поміж головних партнерів регіонального бізнесу при експорті власної продукції лідируючі позиції займає Польща, частка якої від загальної кількості оформлень становить 20 відсотків.

До цієї сусідньої країни подоляни відправили різноманітних товарів майже на 1 мільярд гривень. Найчастіше до Польщі експортувались стальний прокат, частини до меблів, санітарно-технічні вироби, а також мед, соєва олія та шрот; олія соняшникова. 

В цілому Хмельниччина відправила на експорт власної продукції на суму понад 4,8 мільярда гривень, що відповідає рівню аналогічного періоду минулого року.

До топ-п‘ятірки головних торгівельних партнерів області, окрім Польщі, увійшли Об‘єднані Арабські Емірати, Росія, Молдова та Німеччина, куди загалом реалізовано майже половину подільських товарів. 

Ці країни придбали продукцію з високою часткою доданої вартості, – килимові вироби, сталеві котли, деталі для електродвигунів, машини для гальванопокриття механічні пристрої для обробітку грунту, меблі дерев‘яні. З сільгосппродукції найбільш популярними з поміж топових товарів були борошно пшеничне, яйця птахів, солод світлий та масло вершкове.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS