Новини
Економіка

У Хмельницькому обговорили можливості співпраці з Бельгією

В рамках одноденного форуму «Експертний день» у Хмельницькій торгово-промисловій палаті сьогодні, 26 жовтня, відбулася зустріч підприємців, представників влади та Надзвичайного і Повноважного Посла Бельгії в Україні Алекса Ленартса. Долучилися до зустрічі й представники з інших регіонів держави, зацікавлені у співпраці із закордонними партнерами.

Хмельниччину представники посольства Бельгії відвідують не вперше –вони вже брали участь у Міжнародному інвестиційному форумі, який проходив в обласному центр в середині березня.

На думку представників влади, співпраця з бельгійською стороною посприяє економічному розвитку області, дасть можливість створити нові робочі місця з гідною оплатою праці.  Відтак, аби зацікавити закордонних партнерів у співпраці, під час зустрічі представники влади розповіли про потенціал Хмельниччини, щоправда, не назвавши конкретних підприємств, де така співпраця була б вдалою.

В першу чергу представники Хмельниччини зацікавлені у співпраці з бельгійською стороною в аграрному секторі. Капіталовкладення в харчову та переробну промисловість, на їхню думку, дадуть можливість створити нові робочі місця у селах області, що покращить не лише їхній рівень життя, а й розвиватиме економіку Хмельниччини. Бельгійська сторона, за словами пана посла, зацікавлена як в аграрній, так і в текстильній промисловості краю. Але для плідної співпраці необхідні конкретні пропозиції, варіанти співпраці та приклади успішної взаємодії з іншими країнами Євросоюзу.

Довідка:  На Хмельниччині нараховується понад три сотні підприємств з іноземним капіталом. У 2018 році в економіку регіону іноземні партнери вклали понад 38 мільйонів доларів інвестицій. Бельгія – одна з країн, з якими область має партнерські економічні стосунки, поряд Чехією, Німеччиною, Румунією та Польщею. Всього Хмельницька область співпрацює з 120 країнами світу.  

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS