Новини
Хмельниччина туристична

У тергромаді Хмельниччини презентували новий туристичний проєкт

“Легенди Пониззя – зелений маршрут Староушицької ОТГ” офіційно презентували у Старій Ушиці.

Першим етапом стала розробка туристичної мапи, на яку нанесли вісім головних туристичних локацій, декілька десятків об’єктів нічлігу, харчування і навіть “оберіг Бакоти” – так місцеві жартома називають єдиний банкомат в Старій Ушиці, зазначив один з консультантів проєкту, експерт з розвитку територій та відомий хмельницький веломандрівник Сергій Толстіхін.

За його словами, переважна більшість туристів, які відвідують цей край, здебільшого зупиняються на дачах на Бакоті, максимум – їдуть подивитися Бакотський монастир.

А ця земля має насправді дуже багато принад. І ми проводимо роботу, щоб показати туристам усі цікавинки Пониззя, а також навчити місцевих жителів, як пропонувати цікавий сервіс і цікавий продукт, за який турист заплатить гроші, – зазначає Сергій Толстіхін.

Також в рамках проекту виготовили декілька інформаційних стендів з мапою, віддрукували 1000 примірників буклету.

Стенди розмістять в місцях найбільшої концентрації туристів, а буклети розповсюджуватимуть по садибах, у кафе, а також в Хмельницькому, Кам’янці-Подільському і навколишніх обласних центрах.

Наступний етап передбачає напрацювання пропозицій для туристичного маршруту – пішого і велосипедного, а також розробку унікального велоквесту “Місця Сили”. Планується, що це буде не банальна екскурсія, а справжні пригоди з загадками і схованими скарбами.

Також у планах – виготовлення і встановлення декількох Green Point – місць відпочинку на зеленому маршруті. Це будуть спеціальні зони, облаштовані альтанками, столиками, лавками, велопарковками, смітниками і вищезгаданим інформаційно-туристичним стендом.

Ще одна масштабна ідея – проведення фестивалю і відродження велозмагань, котрі тут проводились понад 60 років тому.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter