Новини
АКТУАЛЬНО

У Кам’янці провели дезінфекцію, перевірили лікарню та отримали тести

На центральному та оптовому ринках Кам’янця-Подільського рятувальники провели дезінфекцію. Спецрозчином обробили близько шести тисяч квадратних метрів території.

Крім того, у місті щодня дезінфікуватимуть громадський транспорт. Тричі на день – перед виїздом на маршрут, в обідню перерву та при поверненні на стоянку – у комунальних автобусах пароконвектором обробляються сидіння, а хлорним розчином – підлогу та інші поверхні. Поручні протирають на кожній кінцевій зупинці. Крім того, закуплено 20 тон дезрозчину для маршруток.

Міський голова Михайло Сімашкевич з заступниками перевірили готовність колишнього дерматологічного відділення до перебування людей, які контактували з хворими на коронавірус. У випадку виявлення у місті інфікованих вірусом, їх відправлятимуть у Хмельницьку інфекційну лікарню, яка визначена як базова для лікування небезпечних захворювань. У відділенні для прийому хворих готові 20 ліжок. Також придбали нові ковдри, матраци, подушки та білизну.

Міський голова, як і обіцяв, інформує містян про заходи, які вживаються задля профілактики інфекційних захворювань. Наразі місто вже отримало 100 тестів на коронавірус.

Крім того, з середи, 18 березня, зменшиться кількість комунальних автобусів – замість чотирьох їх виходитиме на маршрути два. Волонтерів, які опікуються людьми, котрі потребують сторонньої допомоги, дві години на день безкоштовно возитиме служба електро-таксі.

Графік роботи ЦНАПу в місті також зміниться. Від 17 березня в ЦНАПі обмежать прийом документів, у тому числі на отримання закордонних паспортів та ID-карток, до 3 квітня. Відбуватиметься лише видача паспортів у п’ятницю з 8.00 до 15.00.

Обмежать і прийом відвідувачів та клієнтів центру соціального обслуговування “Турбота”.

У бюджеті міста шукають кошти на додаткові виплати медикам, які працюють з хворими і перебувають у зоні ризику.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter