Новини
АКТУАЛЬНО

Мешканців Хмельниччини просять подбати про людей із зони ризику

На сьогоднішньому брифінгу заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька повідомила оперативну інформацію про те, як живе Хмельницька область в умовах карантину.

За останньою інформацією на території Хмельницької області не зафіксовано жодного хворого та жодної підозри на коронавірус.

Ціни на продукти в області моніторитимуть антимонопольники. Певні проблеми з цим є, оскільки люди панікують і скуповуються з запасом, чим користуються недобросовісні підприємці. Але, як зазначила Оксана Ситницька, ситуація із забезпеченням продуктами є стабільною і постійно вивчається.  

Відсьогодні в Україні обмежено міжміський та міжобласний рух. В зв’язку з цим ректорів вузів, в тому числі, Хмельниччини попросили подбати про проживання студентів, які з тих чи інших причин не мають можливості залишити гуртожитки. Зокрема, це стосується тих студентів, хто не має сімей або не встиг дістатися додому.

Також посадовиця звернулася до населення Хмельниччини з проханням не створювати паніку та не проявляти агресії до працівників медичної сфери. На сьогодні всі вони пройшли додаткові навчання та інструктажі, як діяти в умовах виявлення коронавірусної інфекції. Йдеться не лише про лікарів інфекційної лікарні, а про медиків на усіх рівнях.

Щодо нарікань на неналежне надання допомоги сімейними лікарями пацієнтам зі скаргами, Оксана Ситницька прокоментувала, що є певний алгоритм дії, якого дотримуються медичні працівники. Сімейні лікарі не зобов’язані приїжджати на виклик до пацієнта, якщо у нього є підозра на інфекційну хворобу. Це робиться, в першу чергу, для убезпечення як медиків, так і хворих.

Блокпости навколо Нетішина, які почали працювати від учора, покликані, за словами посадовиці, в першу чергу забезпечити безперебійну роботу стратегічного об’єкта. Для цього потрібно, аби працівники ХАЕС були максимально здорові та в безпеці. Саме для цього запроваджений контроль над в’їздом та виїздом з міста.

На Хмельниччині наразі складають списки потенційних волонтерів на випадок надзвичайних ситуацій, пов’язаних з коронавірусом. Як розповіла заступниця голови ОДА, у районах області вже почалася робота з розповсюдження інформації щодо захворювання. Також у сфери роботи волонтерів може увійти турбота про людей похилого віку, які є в зоні ризику і не завжди здатні подбати про себе самостійно.

Робити це можуть не лише волонтери, а й усі небайдужі люди. Наприклад, подбати про літніх сусідів або знайомих – допомогти з придбанням продуктів, ліків або у вирішенні інших побутових проблем.

Окремо складають списки людей, які так чи інакше дотичні до медичної сфери, аби можна було покликати їх на допомогу у разі потреби.

Детальніше про брифінг – у відео UA Поділля

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter