Новини
АКТУАЛЬНО

Вода у кранах хмельничан є абсолютно безпечною

Додаткові заходи зі знезараження питної води у зв’язку з запровадженням карантину НЕ ПОТРІБНІ. В якості підтвердження МКП “Хмельницькводоканал” надає останні дані з відбору проб питної води на ВНС-9, здійснені лабораторією підприємства.

Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) стосовно питної води, коронавірус COVID-19 у воді не живе та легко піддається окисленню. В якості запобіжних заходів проти вірусу COVID-19 кип’ятити воду не потрібно.

“В лабораторіях МКП “Хмельницькводоканал” ми прискіпливо вивчаємо кожну пробу води, які щоденно відбираються на виході з наших водопровідних станцій. Ми цілодобово дбаємо, щоб у своїх домівках хмельничани мали безпечну воду”, – повідомляють у підприємстві.

Також МКП “Хмельницькводоканал” відповідає на найбільш актуальні питання щодо водопостачання та водовідведення під час карантину:

Чи треба купувати бутильовану воду або зберігати питну воду про запас?

Немає необхідності купувати бутильовану воду у магазинах чи інших точках розповсюдження. МКП “Хмельницькводоканал” постачає безпечну питну воду 24 години на добу 7 днів на тиждень (за винятком локальних аварій на мережах водопроводу).

Чи можна заразитися COVID-19 через стічні води чи каналізацію?

ВООЗ зазначає, що “на сьогодні немає жодних доказів того, що вірус COVID-19 передається через каналізаційні системи, з очищенням стічних вод або без них”.

Таку ж позицію озвучив Федеральний інститут безпеки та гігієни праці Німеччини (BauA): “Передача віруса COVID-19 через каналізаційні мережі малоймовірна, адже основним джерелом передачі є повітряно-крапельний шлях через дихальні шляхи або через руки, що контактують зі слизовою оболонкою носа, рота чи кон’юнктиви”.

Очисні споруди працюють у штатному режимі з дотриманням умов гігієни та техніки безпеки праці.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter