Новини
Освіта

У Хмельницькому відтермінували подачу документів до шкіл та дитсадків

У садочки та школи в новому навчальному році потраплять усі малі хмельничани.

У департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради кажуть: батькам майбутніх дошкільнят і першокласників не варто хвилюватися з приводу призупинення прийому документів через ситуацію з коронавірусом в Україні. Нагадаємо, освітній процес у Хмельницькому призупинили з 12 березня.

Терміни будуть продовжені, заяви прийматимуть від батьків і майбутніх першокласників, і вихованців ДНЗ, – зазначає в.о. директора департаменту освіти та науки ХМР Світлана Губай.

Також посадовиця каже: якщо в електронній черзі видно, що вас допущено до зарахування, а ви не встигли написати заяву,  можна зателефонувати в навчальний заклад і підтвердити, що після карантину заява буде написана.

Працівники усіх закладів освіти наразі працюють у дистанційному режимі. Цього тижня учні мають весняні канікули, відтак завдань отримують менше, ніж під час віддаленого навчання. Що до майбутніх першачків, то прийом заяв від їхніх батьків стартував 1 березня, дедлайн мав відбутися 1 травня. У списку необхідних документів – довідка про місце проживання дитини, заява одного з батьків, копія свідоцтва про народження майбутнього школяра та медична довідка.

У зв’язку з загальнонаціональним карантином Міносвіти і науки розробило два сценарії завершення навчального року, проведення ЗНО та вступної кампанії. Через епідеміологічну ситуацію скасовано державну підсумкову атестацію у четвертих та дев’ятих класах.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter