Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому виявили партію бракованих респіраторів

Бракований респіратор продали хмельничанці в аптеці обласного центру.

За її словами, гроші за товар дівчині повернули після приїзду поліції. Лілія Бацман придбала респіратор в одній з аптек Хмельницького на вулиці Кам’янецькій. Каже, те, що товар бракований зрозуміла лише вдома.

“Коли я вже прийшла додому, я його тоді відкрила і, прочитавши інструкцію зрозуміла, що не можу виконати всі необхідні дії для того, щоб правильно носити цей респіратор. Респіратор коштує 158 гривень”

В аптеці розпакований распіратор замінити відмовились. Лише за допомогою поліції дівчині повернули кошти. На прохання надати інший виріб в аптеці сказали, що бракованою є вся партія.

Працівники аптеки відмовились коментувати ситуацію навколо продажу бракованого медичного засобу. Порадили телефонувати на гарячу лінію аптечної мережі. Коментуючи ситуацію, керівник відділу контролю якості аптечної мережі Костянтин Мудрик у телефонній розмові Суспільному сказав:

“Вироби медичного призначення та лікарських засобів не підлягають обміну, або поверненню згідно 360 наказу МОЗ та 172 постанови Кабінету Міністрів, але, якщо у випадку, коли покупець купив товар і він, наче, бракований наприклад, то в такому випадку покупець має право звернутися на відділ контролю якості та отримати певну консультацію. Якщо дійсно там є явні ознаки браку, то в такому випадку ми можемо зробити повернення.”

Начальник державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Хмельницькій області Ігор Мілінчук розповідає, що перед покупкою в аптеці варто перевіряти супутні документи на товар

“Людина, яка купує, вона має вимагати документи, які підтверджують якість даного лікарського засобу, або даної медичної продукції – це перше; друге – якщо щось не подобається і аптека відмовляється пред’явити документи про якість, вони можуть звернутись до нас в Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Хмельницькій області. Необхідно мати чек і продукцію, якістю якої незадоволений покупець”, – додає Ігор Мілінчук.

Детальніше у сюжеті Суспільного:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter