Новини
Економіка

Хмельницьке відділення Антимонопольного комітету зібрало штрафів на півмільйона гривень

У І кварталі 2020 року Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України припинило 13 порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Порушники були оштрафовані на 500 тис. грн., до Державного бюджету сплачено 370 тис. грн.

Розпочато 14 справ за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Розглянуто 12 проектів рішень органів влади та органів місцевого самоврядування, з них 2 – не погоджено. На вимогу Відділення 2 суб’єкти господарювання виконали рекомендації та усунули умови, що сприяють виникненню ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Економічний ефект від припинення порушень склав 1,1 млн. грн.

Відділення отримало 6 подань правоохоронних органів, за результатами їх розгляду розпочато 3 справи.

Було припинено 13 порушень під час державних закупівель у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій шляхом спотворення результатів торгів. Загалом 11 суб’єктів господарювання оштрафовані  на 500 тис. грн. 

З метою запобігання вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції під час пандемії були внесені рекомендації 44 регіональним аптечним закладам та 3 торгівельним мережам про здійснення заходів з утримання від встановлення роздрібних цін на товари медичного призначення та продукти харчування, які перевищують економічно обґрунтований їх рівень.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter