Новини
Освіта

Хмельницькі школярі можуть залишитись без “останнього дзвоника”

Випускники 2020 року можуть залишитися без традиційного “останнього дзвоника”.

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції навчальний процес підлаштували під нові реалії. Освітяни закликають не проводити випускні вечори та зосередитись на підготовці до ЗНО та на вступі до вишів.

“Проведення випуску не є найголовнішим питанням, яке стоїть сьогодні. На часі – питання збереження життя і здоров’я дітей, громадян України”, – зазначає директор Департаменту освіти і науки ОДА Олег Фасоля.

За його словами, проведення випускних вечорів є недоцільним, а увагу потрібно приділити вступній кампанії, яка буде проводитись цьогоріч у серпні-вересні.

Загалом, питання завершення навчального процесу в Міністерстві освіти ще на стадії обговорення. Там уже пропрацювали ряд рекомендацій.

“Стосовно завершення навчального року для четвертого, дев’ятого та одинадцятого класів є певні особливості. Зокрема, в четвертих та дев’ятих класах буде скасована державна підсумкова атестація. Річні оцінки будуть виставлені за результатами семестрових оцінок та поточного оцінювання”, – прокоментував головний освітянин області.

12-15 червня видаватимуть документи для випускників дев’ятих класів.

Карантин не дасть провести ЗНО у заплановані раніше терміни. Тому тестування одинадцятикласники здаватимуть у липні-серпні. Відтак і свідоцтво про завершення навчання у школі випускники отримають пізніше.

Як повідомив Олег Фасоля, якщо карантин завершиться у травні, то пробне ЗНО проведуть у червні. А видача документів планується на серпень.

Детальніше у сюжеті “Першого Подільського”.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter