Новини
АКТУАЛЬНО

На Кам’янеччині – плюс 20 нових випадків COVID-19

Всього у Хмельницькій області станом на ранок 24 травня зареєстровано 364 лабораторно підтверджених випадки коронавірусної інфекції. З них: 99 одужало, 9 летальних випадків.

Нові випадки хвороби, за інформацією Хмельницької ОДА, виявлено:

  • 12 – у Кам’янці-Подільському
  • 8 – у Кам’янець-Подільському районі
  • 1 – у місті Хмельницький
  • 1 – у Славутському районі
  • 1– у Дунаєвецькому районі (медпрацівник, контактний)
  • 1 – у Старокостянтиніському районі (медпрацівник)

За інформацією міського голови Кам’янця-Подільського Михайла Сімашкевича, частина нових випадків у місті – контактні особи раніше виявленого хворого працівника заводу точної механіки. За словами очільника міста, працівники заводу перебувають на самоізоляції.

Проте, як зауважив Михайло Сімашкевич, чимало кам’янчан почали забувати про головні вимоги та правила карантину – дотримання соціальної дистанції та використання масок як на вулиці, так і на робочих місцях.

Дехто взагалі вважає, що коронавірус – це нісенітниця, розповсюджує неправдиву чи конфіденційну інформацію, за яку, нагадаю, можна понести відповідальність, написав міський голова.

Також він пояснив, що для опрацювання тестів, переданих до Хмельницького обласного лабораторного центру, потрібен час – результати приходять лише через кілька днів.

Крім того, не всі інфіковані мають симптоми. Щодня ви можете контактувати з хворими, при цьому стати носієм вірусу і заражати інших. Тому дуже прошу вас бути свідомими. Чи біля вас має обов’язково стояти погонич? Загроза була і є. Тому вирішення цієї проблеми одне: не виходити без потреби з дому, – підсумував міський голова.

Приємна новина – від COVID-19 одужав 72-річний пацієнт з Городоцького району, що перебував на амбулаторному лікуванні.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter