Новини
Економіка

«Зелений туризм» на Хмельниччині відновлює роботу

З існуючих 50 садиб Хмельниччини після послаблення карантину відчинилися для відвідувачів тільки половина.

У департаменті економічного розвитку, курортів і туризму обласної держадміністрації кажуть, що закладам із тимчасовим розміщенням людей дозволили працювати з дотриманням карантинних обмежень.

Власник «зеленої» садиби в селі Фурманівка Кам’янець-Подільського району Петро Бриль розповідає.

«Біда призупинила наші плани. На сімейній раді ми прийняли рішення сезон 2020 ми не будем відкривати», – говорить Петро.

Господарі розповідають, що у садибі водночас можуть перебувати 50 людей. Сьогодні замість пів сотні у будівлю поселили шістьох. Та й тим хотіли відмовити.

«Нас неодноразово перевіряли відповідні органи, ми дотримуємось всіх правил, яких потрібно. Збитки великі, не так матеріальні, моральні збитки великі. Не вистачає спілкування, дитячого щебету. Ми звикли до цього, і цього нам не вистачає. Такого невдалого сезону за 12 років роботи садиби не було», – каже господиня садиби.

Господар каже, що на цей сезон мав великі плани.

Багато речей на території садиби господар зробив власними руками. Фото: СуспільнеФото: Суспільне Поділля

Багато речей на території садиби господар зробив власними руками.

«Я люблю, коли хтось приїде і щось нове бачить, і дивується. Зібрав матеріали, схеми, малюнки, хотів побудувати піраміду Хеопса, щоб в ній відпочивати та оздоровлюватися», – розповідає власник садиби.

Додає, що також для відвідувачів садиби та туристів готує квас на лікарських травах за власним рецептом з вирощених на території садиби рослин.

«В нас є козаки, які люблять покозачити, а на другий день їм погано. То вони це п’ють, і на другий день нормально працюють. Це енергетичні кваси, вони не мають ніяких негативних впливів і недопрацювань», – каже Петро Бриль.

Детальніше у сюжеті Суспільного:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter