Новини
Освіта

У Хмельницькому військові можуть отримати цивільну спеціальність

Набір на курси професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації для військовослужбовців проводить Центр перепідготовки та соціальної адаптації при Хмельницькому національному університеті.

Здобути знання військовим пропонують за напрямками і спеціальностями: «Менеджмент» («Менеджмент підприємницької діяльності») та «Облік і аудит» (курс оподаткування). Навчання планується розпочати з другої половини вересня. Триватиме воно протягом двох місяців за 350-годинною програмою. Сісти за навчальні столи університету зголосилися близько 6о діючих та колишніх військових.

Маючи вислугу років, військовослужбовці мають змогу піти на пенсію у продуктивному віці, будучи при цьому активними, організованими та працездатними. Тому навчання цивільній спеціальності дасть їм можливість після завершення служби знайти себе і працювати у цивільному секторі, – зазначає координатор проекту НАТО – України в Хмельницькому Анатолій Гапєєв.

Вчитимуться військовослужбовці п’ять днів на тиждень по шість годин. Навчання відбуватиметься за допомогою додатку ZOOM. По завершенню навчання студенти у формі здаватимуть іспити та заліки. Всі, хто впорався з навчальною програмою, отримають свідоцтво державного зразка та міжнародний сертифікат відповідно до стандартів країн НАТО.

Завдяки цьому міжнародному проекту цього року близько восьми десятків військових та учасників бойових дій не тільки  з Хмельниччини, а й з сусідніх Житомирської, Тернопільської та Чернівецької областей змогли дистанційно долучитись до навчання. У вересні відбудеться черговий випуск трьох навчальних груп за напрямком «Менеджмент підприємницької діяльності».

Великою популярністю серед бажаючих отримати додаткову освіту є курс «Комп’ютерного дизайну», але у зв’язку з карантинними заходами та введеними обмеженнями, набір на цей курс відтермінований.

Стати студентами курсу з перепідготовки на безкоштовній основі можуть військовослужбовці, які планують звільнитися з лав Збройних Сил України протягом року від дати початку курсу, та військовослужбовці, які звільнились з лав ЗСУ протягом десяти років від дати початку курсу та були учасниками АТО/ООС.

Сергій Жмурко, #АрміяInform_Хмельницький.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter