Новини
Бізнес

Подоляни спрямували на потреби армії майже 300 млн. грн.

Від початку року внесок платників військового збору краю до держбюджету склав 294,4 мільйона гривень. Про це повідомили в Головному управлінні Державної податкової служби у Хмельницькій області.

Ця сума на 20 мільйонів гривень, або на 7,1 відсотка більше від минулорічних надходжень в аналогічному періоді. «Зважаючи на виклики часу, пов’язані із загрозою поширення COVID-19, позитивна динаміка надходжень військового збору є віддзеркаленням сумлінності платників податків-роботодавців регіону, що нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір.

Сплата військового збору – запорука сильної української армії та відповідно захищеності державного кордону нашої країни», – зазначив начальник ГУ ДПС у Хмельницькій області Віталій Лазарєв.

Нагадаємо, згідно статті 163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військового збору є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter