Новини
Інтерв'ю

Мер розповів про останні події, які відбулись у Хмельницькому

Хмельницький зайняв передове місце у всеукраїнському рейтингу Індексу конкурентоспроможності міст 2019/2020. Також у місті розпочали будівництво Палацу спорту. А ще обласний центр перейшов у “помаранчеву” зону карантинних обмежень.

Міський голова прокоментував останні події, які відбуваються у Хмельницькому.

“Рейтинг конкурентоспроможності міст проводився в Україні вперше. Це типово американський рейтинг, який використовують для того, щоб бачити динаміку розвитку конкурентоспроможності самого міста і співпраці бізнесу з місцевою владою. Півтора року створювали даний проект. Рейтинг проводився за статистичними даними Держстатики та на підставі опитувань бізнес спільнот, фізичних осіб-підприємців, юридичних суб’єктів господарської діяльності. Хмельницький впевнено виграв по усіх чотирьох критеріях,” – розповів мер міста.

За словами, бізнес-підприємців Хмельниччини в області найпростіше вести бізнес та найменша кількість корупції в Україні.

“Це дає місту дуже позитивну оцінку для українських та міжнародних інвесторів. Бо саме цим індексом вони керуються, коли і де започаткувати свій бізнес. Це для міста в першу чергу нові робочі місця,” – констатує Олександр Симчишин.

Також міський голова Хмельницького прокоментував виділення чергових коштів на будівництво Палацу Спорту, яке розпочалось ще у березні 2019. Він розрахований на 3000 місць та можна буде там проводити різноманітні змагання, в тому числі й міжнародні.

” Це буде місце активного життя хмельничан, – розповів Олександр Симчишин, – цьогоріч комісія виділила 60 мільйонів гривень на продовження будівництва. Але це не означає, що кошти уже є. Наразі влада чекає на бюджетні кошти, але їх все одно не вистачить на закінчення. На весь етап будівництва потребуємо ще близько 160 млн грн. Також гроші виділялись із місцевих бюджетів. Я дуже надіюсь, що у 2021 році – новітній Палац Спорту у Хмельницькому стане реальністю.”

Очільник також розповів про життя міста у карантині:

” На превеликий жаль, держава не виділяє гроші на противірусні акції в області та місті Хмельницькому. Усі витрати здійснювались із бюджетів місцевої влади самоврядування разом із бізнесом. Також не розумію навіщо закривати школи та дитсадки в області, якщо серед 35 500 учнів лише 8 хворих без ускладнень, які лікуються вдома.”

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter