Новини
Політика

Скасування карантину: як голосували нардепи від Хмельниччини

Із 11 представників Хмельниччини у Верховній Раді “за” скасування карантину вихідного дня проголосували лише троє. Єдина депутатка від області на сесії ради була відсутня, решта або не голосували, або утрималися.

У столиці сьогодні гаряче. Верховну Раду України підприємці взяли в облогу та цілий день вимагали під стінами парламенту від народних обранців захистити їхні права. Дійшло навіть до сутичок між підприємцями та правоохоронцями.

Сьогодні на пленарному засіданні народні обранці голосували, зокрема, за проект постанови, яка б рекомендувала урядовцям послабити деякі карантинні обмеження, а саме – скасувати карантин вихідного дня. Також у стінах парламенту вирішувалася доля запровадження касових апаратів.

Нагадаємо, на Хмельниччині підприємці вже не раз виходили на протест – і проти введення РРО, і проти карантину вихідного дня, який суттєво б’є по малому та середньому бізнесу. Так, на перекриття дороги поблизу Хмельницького виходили з протестом проти запровадження касових апаратів, а на майдані у центрі Хмельницького мітингували ресторатори. Виходили на мирні протести і в інших містах області.

Голосування за скасування карантину вихідного дня, якого чекали не лише під стінами ВРУ, а й по всій Україні підприємці, у Раді провалили. Із 246 присутніх у залі депутатів “за” проголосували 149.

Із обранців від Хмельниччини, які всі, крім депутатки Олени Копанчук, були присутні у залі, підтримали і проект постанови, і підприємців лише троє: Сергій Лабазюк, Олександр Герега та Віктор Бондар. Члени фракції провладної партії у своєму голосуванні розділилися. Володимир Ватрас, Олексій Жмеренецький, Ігор Марчук, Микола Стефанчук утрималися від голосування. Сергій Мандзій та Денис Монастирський – не голосували.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter