Новини
Події

Президент призначив нового голову Хмельницької ОДА

Глава держави підписав указ, згідно з яким Хмельницьку обласну державну адміністрацію надалі очолюватиме кам’янчанин Сергій Гамалій. Після звільнення з цієї посади Дмитра Габінета, понад тиждень обов’язки голови ОДА виконував перший заступник Роман Примуш.

Нагадаємо, інформація про кадрові перестановки у Хмельницькій ОДА вперше прозвучала 18 листопада. Несподіваною вона була не лише для мешканців області, а й для самого Дмитра Габінета. Про деталі своєї розмови в ОФісі Президента колишній голова ОДА розповів під час щорічного звіту, який став для очільника області одночасно і прощальним.

За тиждень, 24 листопада, Дмитра Габінета офіційно звільнили з займаної посади, а керувати областю тимчасово призначили його першого заступника Романа Примуша.

Сьогодні, 3 грудня, на сайті офіційного інтернет-представництва глави держави з’явилося два укази. Перший (№534/2020) – про увільнення від тимчасового виконання обов’язків голови Хмельницької ОДА Романа Примуша.

Другий указ (№535/2020) – про призначення Сергія Гамалія головою Хмельницької ОДА.

В Офісі Президента новий очільник Хмельницької області отримав від рук глави держави посвідчення та напутнє слово.

Довідка: Сергій Гамалій – уродженець Кам’янця-Подільського. Закінчив історико-правовий ліцей. Навчався у Хмельницькому університеті управління і права, згодом перевівся в Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Закінчив економічну школу у Варшаві. Безпартійний, не працював у держструктурах. Займався транспортним та ресторанним бізнесом, логістикою. Є власником підприємства «Деліция», яке займається ресторанним бізнесом, а також надає послуги мобільного харчування.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter