Новини
Економіка

На Хмельниччині інвестори планують зайнятися переробкою відходів

Міський голова Славути Василь Сидор, керівники комунальних підприємств «Славутське ЖКО» та «Славута-Сервіс» зустрілись із представниками ТОВ «Німецько-Українське підприємство «БРАУН ІНДАСТРІАЛ ТЕХНОЛОДЖІ».

Підприємці презентували свою пропозицією щодо інвестування компанії в систему поводження з відходами Славутської міської громади.

Основною метою інвестиційної програми є впровадження сучасної технології та німецького досвіду в системі поводження з відходами, за рахунок спільного будівництва і експлуатації біогазових електростанцій (БГС), які працюють на відходах, що біологічно розкладаються, а саме:

  • частина твердих побутових відходів, що біологічно розкладається;
  • активний мул побутових стічних вод міських очисних споруд;
  • садові та паркові відходи (сміття, листва та гілки);
  • сільськогосподарські відходи (відходи рослинництва та тваринництва);
  • відходи місцевої промисловості та торгівельних мереж.

У ході зустрічі було обговорено можливість налагодження співпраці у цій сфері.

Голова міста наголосив, що важливе завдання на сьогодні – максимальне сортування ТВП із подальшою його вторинною переробкою та мінімальне захоронення відходів.

«Питання управління відходами не може бути локальним, а вирішуватися на вищих рівнях, а отже, це повинна бути спільна робота», – зауважив очільник Славутської ОТГ.

Також Василь Сидор презентував гостям потенціал Славутської міської територіальної громади, а це 18 діючих середніх підприємств, Індустріальний парк та промислову зону, поділився планами на перспективу.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter