Новини
Освіта

У Хмельницькій міській громаді на 25 навчальних закладів стане більше

З нового року 11 дитячих садочків та 14 шкіл, розташованих на території 23 сіл, що приєдналися до міста у зв’язку з утворенням об’єднаної територіальної громади, перейдуть у підпорядкування Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

Дитячий садочок «Сонечко», що в селі Олешин, відвідують 76 дошкільнят. У дошкільному навчальному закладі діють 4 групи. Дві розмістилися у старому приміщенні, збудованому ще у 50-х роках минулого століття. Ще дві – в орендованому.

Щоб дітям було комфортно, дорослі зробили багато. Замінили покрівлю, сантехніку, провели воду та каналізацію, осучаснили харчоблок. Проте роботи попереду ще чимало. Наразі нагальна потреба – відремонтувати стару будівлю дитсадка.

Олешин входить до складу Олешинської ОТГ, яка об’єднує 5 сіл. На території тергромади діють 3 ДНЗ та 4 школи. З нового року усі вони перейдуть у підпорядкування Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради. Наразі представники департаменту об’їжджають новоприєднані заклади освіти, щоби ознайомитися із їхніми потребами та матеріально-технічною базою.

В Олешинській гімназії навчається 156 учнів. Три роки тому їх було 127. За два останніх роки в школі зробили новий харчоблок, спортивну кімнату, закупили нові меблі, комп’ютерну техніку та мультимедійні комплекси. Ремонти і закупівлі відбувалися за кошти місцевого бюджету, державного та спонсорські. А вже наступного року за кошти хмельницького міського бюджету сюди придбають смарт-борд.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter