Новини
Дозвілля

Колесо огляду та нова фотозона з’явилися у центрі Хмельницького

Поки у парку ім М. Чекмана тільки почали працювати над реставрацією найвищого атракціону, у центрі Хмельницького, на території Різдвяного ярмарку з’явилася його зменшена копія. А біля ТЦ “Либідь- Плаза” оновили традиційну фотозону з серцями.

Через карантинні обмеження на Різдвяному ярмарку у Хмельницькому цьогоріч із головних розваг – здебільшого фотозони та прогулянки між будиночками з прикрасами та наїдками-напоями. Для дітей же цікавинок на ярмарку – і зовсім мало.

Традиційного дитячого потяга, який користується популярністю серед малих містян, на Проскурівській не видно. Принаймні, буднього дня. Або ж він “зійшов з маршруту” раніше, через брак пасажирів. Крім того, через нову схему розташування будиночків на ярмарку, спричинену, знову ж таки, вимогами карантину, місця для дитячих каруселей тут також майже не залишилося.

Тож новий атракціон, який днями з’явився на території ярмарку, одразу привернув до себе увагу хмельничан. Фото та відео маленького оглядового колеса, встановленого поблизу літньої сцені біля кінотеатру ім. Т. Шевченка, почали викладати у соцмережі одразу, щойно його почали монтувати…

…та згодом показали новий атракціон у дії.

Відео: Сергій Аніськов

Вечірньої пори у середині тижня новий атракціон вже випробували любителі піднятися вище всіх.

Новий атракціон у відповідному освітленні виглядає досить ефектно.

Загалом увечері в будень на ярмарку малолюдно. Працюють, здебільшого, торгові ятки з напоями та наїдками обабіч новорічної ялинки. Щоправда, асортимент у всіх майже однаковий – зігріваючі напої у різних варіаціях та страви для швидкого перекусу.

Та й бажаючих підкріпитися та зігрітися не так, щоб багато. Порожньо і біля фотозон.

Негусто покупців і біля будиночків, де торгують новорічною атрибутикою – ялинковими іграшками, сувенірами, гірляндами.

Приємна дрібничка для тих хмельничан, які віддають перевагу роздільному сортуванню сміття, – окремі баки для пластику та скла. Тож ті, хто не може знайти схожі конструкції біля своїх будинків, можуть на ярмарку сумістити приємне з корисним.

Другий день у Хмельницькому погода не спонукає до відпочинку на відкритому повітрі. У середу було морозно, а у четвер дощ у супроводі морозу й поготів відбив бажання у містян виходити на вулицю. Тож на пішохідній Проскурівській, прикрашеній святковою ілюмінацією, можна побачити лише одинокі постаті перехожих, які можливістю зробити фото на пам’ять не поспішають скористатися.

Минулого року біля ілюмінованого тунелю постійно скупчувалися любителі селфі. Цього року людей біля сяючої конструкції майже немає.

Загалом же “стометрівка” цьогоріч нічим новим хмельничан не дивує. Через пандемію COVID-19 бюджетні кошти на оновлення ілюмінації вирішили не витрачати. Тож вздовж вулиці знову розташувалися сяючі парасольки та фігурки людей, біля яких дехто з хмельничан таки зупиняється та фотографується.

Тим часом біля ТЦ “Либідь Плаза” оновлюють традиційну фотозону, яка вже кілька років поспіль незмінно приваблює любителів поселфитися на фоні оригінальних конструкцій. Як і раніше, територію біля торговельного центру прикрасили сердечками. Цьогоріч – ілюмінованими.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter