Новини
Події

У Хмельницькому започаткують нові фестивалі та фінансово підтримають спортсменів

Низку важливих для життя міста рішень прийняли на першому засіданні новообраного міського виконавчого комітету. Серед найважливішого – програми з підтримки сім’ї, економічного та соціального розвитку міської ОТГ, нові адміністративні послуги для хмельничан, започаткування нових фестивалів та фінансове заохочення для спортсменів.

Новообрані старости, заступники міського голови, представники політичних сил – наступні 5 років члени новоствореного виконкому прийматимуть важливі для міської ОТГ рішення.

На порядку денному першого засідання виконкому було кілька міських програм. Серед них – програма підтримки сім’ї. На її реалізацію у найближчі 5 років передбачили понад 30 мільйонів гривень. У програмі економічного і соціального розвитку міської ОТГ на 2021 рік – 11 інфраструктурних проєктів.

5 нових адміністративних послуг надаватиме з наступного року Хмельницький ЦНАП. Для цього мають придбати обладнання на суму понад 700 тисяч гривень.

Це державна реєстрація нового транспортного засобу, обмін посвідчення, втрата посвідчення, заміна посвідчення і перереєстрація транспортного засобу із записом газобалонного обладнання і видача довідки про несудимість, – розповів під час засідання виконкому начальник управління адміністративних послуг Олексій Хохлов.

У програмі – нова лінія культури до 2025 року. Зокрема, створення центру фольклористики, а також мистецького простору на даху бібліотеки на вулиці Подільській. Окрім відомих раніше фестивалів, планують започаткувати і нові.

Це фестиваль оригінального мистецтва вогняних шоу-програм «Z-LIGHTS». У нас на базі Будинку культури працює клуб театру вогню. Вони виступили з ініціативою, я думаю, це буде цікава подія. Фестиваль аматорського театру «Акт» – також з  громадською організацією та з міським будинком культури, який має саме аматорський театр, – розповів начальник міського управління культури Артем Ромасюков.  

Підтримали члени виконкому і пропозицію про запровадження грошових винагород для спортсменів і тренерів громади за високі досягнення на міжнародних змаганнях.

Таким чином ми намагаємося підтримати наших спортсменів, які дійсно досягають високих спортивних результатів. Для спортсменів більш юних може бути 5-10 тисяч, а те, що стосується Олімпійських ігор – то це до 50 тисяч гривень, – прокоментувала в.о. начальника управління молоді та спорту Наталія Томусяк.

До кінця цього року рішенням виконкому іще 85 хмельничан отримають одноразову матеріальну допомогу.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter