Новини
Події

Хмельницька міська громада отримала бюджет на наступний рік

На сьогоднішній сесії міської ради депутати проголосували за головний фінансовий документ на 2021 рік, а також затвердили низку важливих для громади рішень.

Як зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, на другу чергову сесію міської ради загалом винесли 114 питань. На відміну від колег в інших громадах, хмельницькі депутати відпрацювали, за словами очільника міста, злагоджено і конструктивно.

Головне рішення, прийняте на сесії – бюджет на 2021 рік. Ухвалили його одностайно – 43 голосами “за”. Як наголошував раніше Олександр Симчишин, це найгірший з 2015 року фінансовий документ громади, оскільки для її очільника визначальним є бюджет розвитку, який у 2021 році становитиме 277 мільйонів гривень.

Проте у владі сподіваються залучити додаткові надходження і збільшити цю суму. Наразі передбачено доходи в сумі 3 мільярди 77 мільйонів гривень.

Також Олександр Симчишин розповів про головні видатки, які запланували наступного року у міській громаді.

Будівництва і ремонти

Один з головних об’єктів, будівництво якого продовжать у наступному році, – Палац спорту. На нього запланували у бюджеті 17 мільйонів гривень.

На будівництво школи по вул. Залізняка, 32 заклали 30 мільйонів гривень. Також у планах – завершити будівництво НВО 1, ліцею 17, першу чергу вулиці Мельникова.

Ще один новий навчальний заклад проектують на вулиці Січових Стрільців, 8а.

На облаштування Парку Молодіжного виділили 3 мільйони гривень. Нові відпочинкові зони мають з’явитися у парку Чекмана та у парку в мікрорайоні Ракове.

Освіта

Надбавку у 30% за престижність для всіх освітян тергромади також заклали у бюджет-2021.

Збільшать видатки на харчування у школах (до 16 грн) і дитсадках (до 30 грн). Як зауважив міський голова, післе приєднання до Хмельницької громади навколишніх сіл, учні тамтешніх шкіл харчуватимуться так само, як і школярі у Хмельницькому. Також для освітніх закладів планують придбати смартборди, облаштувати профільні класи, та виконати ремонти навчальних закладіва, де є така потреба.

Медицина

За рахунок міського бюджету наступного року будуть застраховані на випадок захворювань COVID-19, пов’язаних з роботою, 989 медичних і немедичних працівників. Обійдеться це казні громади у майже 700 тисяч гривень.

Надалі підтримуватимуть комунальні медзаклади: ремонтами та придбанням медичного обладнання і техніки.

Житлово-комунальне господарство

На капітальний ремонт доріг заплановано 70 мільйонів, ще понад 50 мільйонів – на поточний ремонт суцільним методом і середній поточний ремонт. На ремонт прибудинкових територій, ліфтів та капремонт проблемних будинків загалом виділили понад 40 мільйонів.

На будівництво мереж водопостачання та водовідведення виділили понад 10,1 мільйона гривень. Теплопостачальникам у бюджеті запланували 28 мільйонів гривень, а на реконструкцію каналізаційно-насосної станції – понад 18,2 мільйона.

Підтримка учасників АТО

На придбання житла учасникам АТО заклали у бюджет 4 мільйона гривень.

На 44,7 мільйона гривень наступного року заплановано надати соціальних і реабілітаційних послуг.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter