Новини
Освіта

На Хмельниччині ліквідують школу-інтернат

Рішення про припинення діяльності шляхом ліквідації комунального навчального закладу у Славутському районі прийняли вчора під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту.

Питання щодо подальшого функціонування Берездівської спеціальної школи-інтернату Хмельницької обласної ради було головним під час засідання постійної комісії під головуванням депутата Хмельницької обласної ради Віктора Бурлика.

Діяльність Берездівської спецшколи планували припинити ще у 2019 році. Про це йшлося у розрахованому до 2026 року Стратегічному плані розвитку мережі закладів загальної середньої освіти, який виносився на чергову сесію облради у грудні 2018 року. На той час вартість утримання одного учня у закладі була найвищою в області і становила понад 249 тисяч гривень. 

Довгий час вихованцями Берездівської спеціальної школи-інтернату опікувалися працівники Хмельницької АЕС.

Перш, ніж прийняти остаточне рішення, члени комісії на місці ознайомилися з матеріально-технічною базою закладу. Відтак, за результатами візиту підтримали пропозицію Департаменту освіти і науки облдержадміністрації щодо припинення шляхом ліквідації цього комунального закладу, повідомляє прес-служба Хмельницької обласної ради.

Також депутати вивчили пропозиції щодо подальшого використання будівель та майна спецшколи-інтернату. У зв’язку з ліквідацією медичних закладів психоневрологічного спрямування члени комісії доручили Хмельницькій облдержадміністрації вивчити питання про додаткову потребу закладів соціальної та медичної сфер для надання відповідних послуг мешканцям області.

Нагадаємо, минулоріч депутати облради планували закрити три фтизіатричні дитячі санаторії, розташовані у Хмельницькій області. До сесії обласної ради, запланованої на 25 червня 2020 року, навіть підготували відповідні проєкти рішень. Проте згодом для оздоровчих закладів, розташованим у Кам’янець-Подільському та Дунаєвецькому районах, таки знайшли та виділили фінансування.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter