Новини
Дозвілля

У парку Хмельницького оновили лавки

Скориставшись потеплінням, комунальники облаштували ще одну ділянку парку ім. М. Чекмана новими місцями для відпочинку.

Нові лавки та смітники, виконані в одному стилі, встановили на доріжці, що пролягає вздовж території зоокуточка у напрямку дитячого автомобільного містечка, де встановлені атракціони у вигляді машинок авторства Миколи Мазура.

Про оновлення повідомили на Фейсбук-сторінці комунального підприємства “Парки та сквери”:

Нарешті зима відступила і маємо змогу продовжити оновлення парку ім. М.Чекмана! Презентуємо стильні, зручні і компактні лавки для відпочинку. Сподіваємось, вони прийдуться до вподоби всім відвідувачам парку!

Від звичних лавок нові конструкції відрізняються дійсно компактними спинками, на які любителі посидіти, розслабившись, та погрітися на сонечку вже не зможуть спертися, а змушені будуть “тримати спину”.

Хмельничани відреагували на новації у парку так:

Неподалік у парку, нагадаємо, влітку облаштували алею скульптур, куди перемістили роботи майстрів по дереву, виготовлені під час фестивалю “Respublica”. Раніше авторські фігури “мешкали” на набережній Південного Бугу, але після того, як місцеві любителі псувати майно громади пошкодили деякі з них, скульптури з берега забрали. На цій алеї також встановили нові лавки та смітники, виконані в одному стилі, проте “літні” та “весняні” лавки дизайном відрізняються. Схоже, на території відпочинкової зони вирішили зібрати різноманітні зразки дизайнерських бачень місць для відпочинку.

Це вже не вперше хмельничан дивують оригінальними, на думку дизайнерів, лавками, які то тут, то там з’являються у місті. Так, нагадаємо, місця для сидіння у новому сквері, що на вулиці Свободи, також досить незвично виглядають.

Придумав такі конструкції очільник управління архітектури Максим Дружинін. Він же пояснив у коментарі одному з місцевих ЗМІ, що такий дизайн – то його власне бачення.

Лавки бувають різні, вони не повинні бути стандартні за шаблоном, як в Союзі ставили, одні й ті ж самі, – зазначив чиновник.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter