Новини
Кам'янець-Подільська міська

Міський голова Кам’янця проінспектував навчальні заклади

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко у перший день квітня оглянув навчальні заклади, які потребують невідкладних ремонтних робіт. За результатами інспекції у двох ДНЗ нарахували робіт на понад 400 тисяч гривень.

Два дитячі садки та один НВК перевірив учора, 1 квітня очільник Кам’янця. Про результати перевірки освітніх закладів повідомили у пресслужбі міської ради. В обох ДНЗ за результатами перевірки задля безпеки дітей їх перевели зі звичних груп в інші приміщення.

Стару каналізаційну трубу прорвало у ДНЗ №30. Проходить вона через приміщення групи, відтак, аби її замінити, доведеться розбиратися підлогу. Дітей тимчасово перевели в інше приміщення. Крім того, ремонтувати доведеться не лише каналізацію, а й вбиральню та одну з кімнат. На ремонт загалом потрібно близько 240 тисяч гривень.

Підсилення фундаменту потребує ДНЗ №15. Через навантаження на фасад один із корпусів садочка вкрився тріщинами. Дві групи наразі не працюють – дітей задля їхньої ж безпеки перевели в інше приміщення. На ремонт потрібно близько 190 тисяч гривень.

В аварійному стані – дах одного з корпусів НВК №9. Ознайомившись із ситуацією, Михайло Посітко доручив розробити проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт покрівлі.

Не варто відкладати такі роботи, тому до поточних ремонтів у цих двох садочках приступаємо вже. Вони будуть виконані за кошти, виділені управлінню освіти і науки на бюджетній сесії в січні, – зазначив Михайло Посітко.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter