Новини
Економіка

На Хмельниччині з легальних доходів працюючих мешканців сплачено понад 3,7 мільярда гривень ПДФО

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, за підсумками першого півріччя 2021 року з легальних доходів громадян області до бюджетів сплачено 3 мільярди 712 мільйонів гривень ПДФО.

Сума перерахованого податковими агентами податку на доходи фізичних осіб в області на 24 відсотки перевищує аналогічні показники минулого року. Надходження зросли на 723 мільйони гривень.

Із загальної суми сплаченого ПДФО – 2,8 мільярда гривень спрямовано до місцевого бюджету та  936 мільйонів гривень – дохід державного бюджету.

Позитивна динаміка зі сплати ПДФО – це результат відповідального ставлення до виконанням своїх зобов’язань сумлінними платниками податків.

Водночас фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області звертаються до працедавців, які використовують працю найманих громадян без дотримання норм трудового законодавства, перейти на роботу у правовому полі. 

Адже використання суб’єктами господарювання незадекларованої праці створює бюджетні ризики, зокрема мінімізує надходження податків до бюджетів, а громадян позбавляє соціальних гарантій. Просимо врахувати, що наразі запроваджена спільна інспекційна кампанія Держпраці та Державної податкової служби, яка передбачає поєднання зусиль та запобігання правопорушень у сфері податкових та трудових відносин, зокрема використання праці неоформлених працівників, – наголошують податківці.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook