Новини
Кам'янець-Подільська міська

Касаційний суд виніс рішення у справі про руйнування водолікарні у Кам’янці-Подільському

Фінальну крапку у справі щодо руйнування водолікарні у Кам’янці-Подільському поставив учора, 13 січня, Касаційний суд у складі Верховного суду України. Про рішення, прийняте у столиці, повідомив дорогою додому міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко.

Земельну ділянку з будівлею фізіотерапевтичного корпусу під забудову багатоповерхівки головний лікар КНП «Кам’янець-Подільська міська лікарня №1» у травні 2019 року надав ПП «Капітал-БУД сучасне будівництво». Як встановило згодом досудове розслідування – без відповідних погоджень із міською радою. У січні минулого року будівлю корпусу почали демонтувати, чим завдали збитків громаді на суму 488 тисяч 20 гривень. Від влади міста до суду надійшов позов про визнання демонтажу водолікарні та будівництва на її території незаконним. На час проведення слідства суд наклав арешт на приміщення. У червні минулого року Господарський суд Хмельницької області визнав будівництво на території водолікарні в Кам’янці-Подільському незаконним. Це рішення згодом скасував суд апеляційної інстанції у Рівному. І вже після цього його ще раз оскаржили – вже у суді найвищої інстанції – Верховному.

Вчора на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Кам’янця розповів про результати розгляду справи у столиці.

Буквально щойно закінчилося судове засідання в Касаційному суді при Верховному суді України, де розглядалася справа з приводу руйнації водолікарні. Ви знаєте, що в першій інстанції ми перемогли. На превеликий жаль суд апеляційної інстанції скасував рішення Хмельницького господарського суду, але сьогодні є перемога. Верховний Суд України скасував постанову Рівненського апеляційного господарського суду і залишив рішення Хмельницького господарського суду в силі. Що це означає? Це означає, що договір між комунальним підприємством «Кам’янець-Подільська міська лікарня №1» та ПП «Капітал-БУД сучасне будівництво» визнано незаконним. Відповідно, руйнація водолікарні визнана незаконною, і, відповідно, ця ситуація буде мати продовження і відповідні наслідки, – сказав у відеозверненні Михайло Посітко.

Також пізніше він виклав у соцмережах фото свого розпорядження, підписаного рівно рік тому, супроводивши коментарем:

Випадковість? Не думаю!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook