Новини
Економіка

Підприємці селищ Хмельниччини можуть не використовувати РРО

У селищах також дозволили місцевим підприємцям не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО).

Про це повідомила на своїй сторінці у соцмережі народна депутатка Олена Копанчук:

“Маємо спільну перемогу. Результатом мого звернення до КМУ став дозвіл підприємцям не тільки в селах, а й у селищах, проводити розрахункові операції без застосування РРО”.

Як зазначила депутатка, звернення стало результатом робочої поїздки по округу і зустрічі з підприємцями Теофіпольської громади, де обговорили питання застосування РРО.

Отож, уряд вніс відповідні зміни до Постанови № 1336 “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

Суть змін – уточнено склад сільської місцевості, на території якої дозволено проводити окремі операції у сферах торгівлі, громадського харчування та послуг без застосування РРО. Постанова №1336 відносила до сільської місцевості тільки села. Тепер додалися і селища.

У Мінрегіоні пояснили, що внесли зміни, щоб привести згаданий Перелік у відповідність до нормативно-правової бази, що внормовує питання адмінтерустрою. Чинне Положення про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою до сільських населених пунктів відносить села та селища. А при здійсненні розрахунку чисельності населення,  Держстат відносить жителів селищ саме до сільського населення.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook